Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Brukiew z marchwią zasmażana Brukiew z marchwią zasmażana.jpg
Brukiew z marchwią zasmażana
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Brukiew z marchwią zasmażana

Z brukwi i marchwi można wydrążyć okrągłą łyżeczką kulki i przy­rządzić w ten sam sposób.

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  • mąka , 2 dag
  • tłuszcz, 4 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • marchew, 30 dag
  • brukiew, 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Brukiew i marchew wyszorować szczoteczką, opłukać, brukiew obrać, marchew oskrobać, opłukać. Warzywa pokrajać w grubą kostkę, zalać niewielką ilością wrzącej wody, dodać sól, cukier, tłuszcz (1 dkg), przy­kryć. Po zagotowaniu na chwilę odkryć. Dogotować pod przykryciem. Gdy jarzyny są miękkie, podprawić jasnozłotą zasmażką, zagotować. Wyłożyć na salaterkę, posypać siekaną zieloną pie­truszką. Podawać jako dodatek do kotletów baranich lub do pieczeni wołowej. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650