Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Kapusta włoska lub cukrowa ze śmietaną i jabłkami

Podawać do mięsa wieprzowego, baraniego, cielęcego lub z ziemniakami.

Składniki:
  • kapusta włoska, 80 dag
  • kminek, 0.5 dag
  • tłuszcz, 2 dag
  • jabłko, 25 dag
  • mąka , 2 dag
  • śmietana, 0.1 l
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • ocet, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę obrać z wierzchnich, zepsutych lub zwiędłych liści, opłukać, jak najcieniej poszatkować. Zalać niewielką ilością wrzącej wody (1/4 1), dodać sól, cukier, tłuszcz, kminek i poszatkowane jabłka, przykryć. Gdy się zagotuje, odkryć na chwilę, dogotować pod przykryciem. Gdy jest miękka, podprawić mąką rozmieszaną z 5 łyżkami zimnego wywaru, zagotować, przyprawić do smaku octem, połączyć ze śmietaną.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650