Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ogórki świeże ze śmietaną Ogórki świeże ze śmietaną.jpg
Ogórki świeże ze śmietaną
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Ogórki świeże ze śmietaną

Podawać jako dodatek do mięsa z ziemniakami.

Składniki:
  • koperek, 1 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • śmietana, 0.1 l
  • tłuszcz, 2 dag
  • kostka bulionowa, 1 szt.
  • mąka , 2 dag
  • ogórek , 80 dag
  •  
Sposób przygotowania

Ogórki opłukać, obrać, pokrajać w kostkę, ugotować w niedużej ilości osolonej wody z tłuszczem, podprawić mąką rozmieszaną w 5 łyżkach zimnego wywaru, dodać pokruszoną kostkę przyprawy do zup, zagoto­wać, wymieszać ze śmietaną. Wyłożyć na salaterkę, posypać siekaną zieleniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650