Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Zapiekanka z jaj

Ja lubie dodać troche więcej sera żółtego niż jest w przepisie

Składniki:
  • jajka, 6 szt.
  • cebula, 10 dag
  • mąka , 4 dag
  • mleko 2,0 % , 0.25 l
  • gałka muszkatołowa, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • margaryna, 6 dag
  • ser żółty, 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Udusić na margarynie pokrajane w kostkę cebule, tak żeby się przyrumieniły. Posypać je mąką i zalać mlekiem. Dodać sól i pieprz, gałkę muszkatołową i wymieszać. Zostawić na ogniu 5—8 min. Ugotować na twardo jaja, ostudzić, obrać oraz pokroić w plasterki. Wysmarować margaryną kamionkę, ułożyć w niej jaja, polać sosem i posypać grubo tartym żółtym serem. Zostawić na 10 minut w bardzo gorącym piekarniku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650