|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewlinaSzef Kuchni (880) Ser z owocamiSer i budyń można wymieszać na puszystą masę w mikserze, dać bakalie i wymieszać łyżką. Masę przełożyć biszkoptami w półmisku. Składniki:
Sposób przygotowaniaTwaróg rozetrzeć. Mleko zagotować z cukrem. Proszek budynie rozprowadzić małą ilością zimnej wody, wlać do gotującego mleka, zagotować mieszając, ostudzić. Migdały sparzyć, obrać z łupin, posiekać, rodzynki umyć, namoczyć, osaczyć. Przestudzony budyń wlać do twarogu mieszając, dodać migdały i rodzynki wymieszać. Połowę biszkoptów ułożyć na okrągłym szklanym półmisku, posmarować cienko dżemem, położyć połowę masy serowej, ułożyć pozostałe biszkopty, posmarować dżemem i wyłożyć na wierzch pozostałą masę serową. Leguminę przybrać świeżymi lub smażonymi owocami, pozostawić na 1—2 godz. w chłodziarce lub chłodnym miejscu. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|