Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Ser z owocami

Ser i budyń można wymieszać na puszystą masę w mikserze, dać bakalie i wymieszać łyżką. Masę przełożyć biszkoptami w półmisku.

Składniki:
  • bakalie, 5 dag
  • dżem, 5 dag
  • biszkopt, 10 dag
  • truskawka, 20 dag
  • cukier, 5 dag
  • mleko, 1.5 szkl.
  • budyń, 1 szt.
  • twarożek homogenizowany, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Twaróg rozetrzeć. Mleko zagotować z cukrem. Proszek budynie rozprowadzić małą ilością zimnej wody, wlać do gotującego mleka, zagotować mieszając, ostudzić. Migdały sparzyć, obrać z łupin, posiekać, rodzynki umyć, namoczyć, osaczyć. Przestudzony budyń wlać do twarogu mieszając, dodać migdały i rodzynki wymieszać. Połowę biszkoptów ułożyć na okrągłym szklanym półmisku, posmarować cienko dżemem, położyć połowę masy serowej, ułożyć pozostałe biszkopty, posmarować dżemem i wyłożyć na wierzch pozostałą masę serową. Leguminę przybrać świeżymi lub smażonymi owocami, pozostawić na 1—2 godz. w chłodziarce lub chłodnym miejscu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650