|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewlinaSzef Kuchni (880) Mus z truskawek (poziomek, malin)Mus przybrać owocami w całości, oziębić. Można też dodać drobne ciasteczka lub bitą śmietanę. Składniki:
Sposób przygotowaniaOwoce opłukać, obrać z szypułek. Część owoców drobnych i uszkodzonych pozostawić w całości, resztę przetrzeć przez sito lub dokładnie rozetrzeć, posłodzić częścią cukru. Białka ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę. Żelatynę namoczyć, ropuścić w małej ilości gorącej wody, zagotować. Przecier połączyć z pianą, dodać rozpuszczoną żelatynę, ubijać do momentu, aż masa zacznie się lekko zestalać, przełożyć do salaterki lub małych kompotierek. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|