Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Mus z truskawek (poziomek, malin) mus truskawkowy.jpg
Mus z truskawek (poziomek, malin)
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Mus z truskawek (poziomek, malin)

Mus przybrać owocami w całości, oziębić. Można też dodać drobne ciasteczka lub bitą śmietanę.

Składniki:
  • żelatyna, 1 dag
  • białka, 3 szt.
  • cukier puder, 10 dag
  • truskawka, 40 dag
  •  
Sposób przygotowania

Owoce opłukać, obrać z szypułek. Część owoców drobnych i uszkodzonych pozostawić w całości, resztę przetrzeć przez sito lub dokładnie rozetrzeć, posłodzić częścią cukru. Białka ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę. Żelatynę namoczyć, ropuścić w małej ilości gorącej wody, zagotować. Przecier połączyć z pianą, dodać rozpuszczoną żelatynę, ubijać do momentu, aż masa zacznie się lekko zestalać, przełożyć do salaterki lub małych kompotierek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650