|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewlinaSzef Kuchni (880) Mus z jabłekMus jabłkowy można też przyrządzić z jabłek surowych, startych na tarce o małych otworach. Składniki:
Sposób przygotowaniaJabłka umyć, upiec w piekarniku, przetrzeć przez sito, dodać część cukru. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości gorącej wody, zagotować. Białka ubić na sztywną pianę z pozostałym cukrem pudrem. Przecier z jabłek połączyć z pianą i rozpuszczna żelatyną, ubijać delikatnie trzepaczką do momentu, aż żeltyna zacznie krzepnąć. Mus wyłożyć na salaterkę lub wyporcjować do kompotierek, zastudzić. Podawać sam lub przybrany drobnymi ciasteczkami i świeżymi albo smażonymi owocami. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|