Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Galaretka kawowa

Galaretkę można przybrać bitą śmietaną, podawać z ciasteczkami na deser.

  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • kawa, 2 dag
  • mleko, 2 szkl.
  • cukier, 5 dag
  • żelatyna, 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kawę zalać wrzącą wodą (pół szklanki), zaparzyć. Do mleka dać cukier, zagotować. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości gorącej wody, zagotować. Do mleka dodać żelatynę i naparu z kawy, dokładnie wymieszać, przelać do salaterki lub komptierek, zastudzić.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650