|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: iva78Kucharz (795) Omlet z ziemniakami IIOpcjonalnie druga wersja
Składniki:
Sposób przygotowaniaZiemniaki ugotować w łupinach, obrać ze skórki i pokrajać w plastry. W ten sam sposób pokrajać cebulę. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć w nim cebulę, włożyć ziemniaki i chwilę smażyć. Gdy się podrumienią, przełożyć ziemniaki na rozgrzany ogniotrwały półmisek, zalać jajami, rozbitymi jak na jajecznicę z dodatkiem soli i pieprzu. Na wierzchu rozłożyć płatki sera i kawałeczki masła. Wstawić na kilka minut do mocno rozgrzanego piekarnika. Lekko zrumieniony omlet posypać zieleniną, jeść z surówką. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|