Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Omlet z ziemniakami II

Opcjonalnie druga wersja

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Śniadanie
Składniki:
  • jajka, 4 szt.
  • ziemniak, 5 szt.
  • cebula, 3 dag
  • ser żółty, 10 dag
  • masło, 2 dag
  • olej, 2 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać ze skórki i pokrajać w plastry. W ten sam sposób pokrajać cebulę. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć w nim cebulę, włożyć ziemniaki i chwilę smażyć. Gdy się podrumienią, przełożyć ziemniaki na rozgrzany ogniotrwały półmisek, zalać jajami, rozbitymi jak na jajecznicę z dodatkiem soli i pieprzu. Na wierzchu rozłożyć płatki sera i kawałeczki masła. Wstawić na kilka minut do mocno rozgrzanego piekarnika. Lekko zrumieniony omlet posypać zieleniną, jeść z surówką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650