|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: fanthomasSzef Kuchni (1060) Kasza manna z konfituramiMożna także podawać z sokiem lub słodkim sosem. Składniki:
Sposób przygotowaniaMleko zagotować z częścią cukru i drobno posiekaną wanilią lub z cukrem waniliowym. Kaszę rozmieszać z małą ilością zimnej wody, mieszając połączyć ją z mlekiem, rozkleić, ubijać trzepaczką, aż masa stanie się puszysta. Białka ubić na sztywną pianę z pozostałym cukrem, ostrożnie wymieszać z kaszą. Salaterkę opłukać zimną przegotowaną wodą, wysypać lekko cukrem, przełożyć do niej ciepłą gęstniejącą kaszę, ostudzić. Ostudzoną kaszę wyłożyć z formy na okrągły półmisek i przybrać konfiturami. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|