Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kasza manna z konfiturami kasza manna z musemtruskawkowym.JPG
Kasza manna z konfiturami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kasza manna z konfiturami

Można także podawać z sokiem lub słodkim sosem.

Składniki:
  • konfitura, 8 dag
  • wanilia w laskach, 0.5 szt.
  • cukier, 7 dag
  • mleko, 2 szkl.
  • kasza manna , 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mleko zagotować z częścią cukru i drobno posiekaną wanilią lub z cukrem waniliowym. Kaszę rozmieszać z małą ilością zimnej wody, mieszając połączyć ją z mlekiem, rozkleić, ubijać trzepaczką, aż masa stanie się puszysta. Białka ubić na sztywną pianę z pozostałym cukrem, ostrożnie wymieszać z kaszą. Salaterkę opłukać zimną przegotowaną wodą, wysypać lekko cukrem, prze­łożyć do niej ciepłą gęstniejącą kaszę, ostudzić. Ostudzoną kaszę wyłożyć z formy na okrągły półmisek i przy­brać konfiturami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650