Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kisiel kakaowy

Gorący kisiel przelać do salaterki lub kompotierek, ostudzić.

Składniki:
  • mąka ziemniaczana, 4 dag
  • cukier, 8 dag
  • mleko, 3 szkl.
  • kakao, 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mleko zagotować (1/3 szklanki pozostawić). Kakao rozetrzeć z cu­krem i małą ilością ciepłego mleka, wlać do gorącego mleka, za­gotować. Pozostałe zimne mleko rozmieszać z mąką ziemniaczaną, wlać do gorącego mleka z kakao, dokładnie mieszając zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650