Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Jajecznica ze szczypiorkiem

Jedon z drugim bardzo smacznie współgra

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Śniadanie
Składniki:
  • jajka, 4 szt.
  • szczypiorek, 5 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 5 dag
  • smalec, 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jaja wbić do dużej miski. Drobno posiekać szczypior i wrzucić do jaj. Wsypać następnie mąkę i dodać sól, pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać, aby nie było grudek mąki. Smalec rozgrzać na dużej patelni. Jeszcze raz dokładnie wymieszać jaja i wlać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć 5 min., ciągle mieszając. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650