Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Sałatka z owoców mieszanych

W podobny sposób można przygotować surówkę z renklod lub mo­reli z dodatkiem innych owoców.

Składniki:
  • goździki, 5 szt.
  • cynamon, 2 łyżecz.
  • cukier, 7 dag
  • śliwka, 20 dag
  • gruszka, 20 dag
  • jabłko, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Z cukru i 0.25 szklanki wody sporządzić syrop, dodać goździki, ostudzić. Jabłka i gruszki opłukać, obrać, usunąć gniazda nasien­ne. Śliwki umyć, osaczyć, usunąć pestki. Owoce pokrajać w paseczki, włożyć do szklanej salaterki, zalać gorącym syropem, po­zostawić w chłodnym miejscu na 1—2 godz. Po ochłodzeniu poda­wać w salaterce lub w kompotierkach na talerzyku, z łyżeczką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650