Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Sałatki ze ślwiek suszonych i żurawiny

Śliwki dokładnie umyć

Składniki:
  • śliwka, 30 dag
  • żurawina, 10 dag
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • cukier, 10 dag
  • goździki, 3 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Śliwki, zalać małą ilością przegotowanej i prze­studzonej wody, pozostawić na kilka godzin. Żurawiny przebrać opłukać na sicie, osaczyć i przetrzeć. Śliwki podzielić na cząstki usuwając pestki, lub pozostawić w całości. Wodę, w której się moczyły, przegotować z goździkami, dodać cukier, sok z cytryny i przetarte żurawiny, ostudzić i zalać śliwki ułożone w szklanej salaterce. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650