Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Likier jajeczno-kakaowy

Delikatny, idealny dla kobiet i nie tylko

Składniki:
  • cukier waniliowy, 1 łyżecz.
  • wódka , 0.25 l
  • spirytus, 0.25 l
  • kakao, 3 dag
  • mleko, 0.35 l
  • żółtka, 5 szt.
  • cukier, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mleko zagotować, ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym i kakao na jednolitą masę, którą należy rozprowadzić ostudzonym mlekiem i zlać dużej flaszki. Dodać spirytus oraz winiak i dokładnie wymieszać przez wstrząsanie. Używać po 3—5 dniach, przed rozlewaniem do kieliszków wstrząsnąć. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650