Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Likier jajeczny

Przed rozlewaniem do kieliszków wstrząsnąć.

Składniki:
  • cukier waniliowy, 1 łyżecz.
  • koniak , 0.25 dag
  • spirytus, 0.25 dag
  • mleko, 0.12 dag
  • żółtka, 5 szt.
  • cukier, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mleko zagotować, ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym na jednolitą masę, którą należy rozprowadzić ostudzonym mlekiem i zlać dużej flaszki. Dodać spirytus oraz winiak i dokładnie wymieszać przez wstrząsanie. Używać po 3—5 dniach. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650