Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Napój z kiszonej kapusty

Podawać w filiżankach z kruchymi, drożdżowymi paluszkami, grzankami itp.

Składniki:
  • kapusta kiszona, 0.5 l
  • musztarda, 0.25 łyżecz.
  • woda, 0.1 l
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • kostka rosołowa, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Musztardę rozetrzeć w garnuszku z sosem „kabulem" lub z rozpuszczoną kostką przyprawy do zup, dodać sok z kiszonej kapusty o delikatnym, winnym smaku, wodę, przyprawić solą, cukrem i pieprzem, oziębić, prze­cedzić, 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650