Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Oranżada ze skórek pomarańczowych z cytryną

Podawać w szklankach „literatkach" z kawałkami lodu i plasterkiem cytryny.

Składniki:
  • skórka pomarańczowa, 20 dag
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • woda, 1 l
  • cytryna, 1 szt.
  • cukier, 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Skórki przepuścić przez maszynkę o gęstej siatce. Wymieszać z zimną, gotowaną wódą, przyprawić do smaku kwaskiem cytrynowym i cukrem, oziębić i przecedzić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650