Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Poncz l Poncz l.jpg
Poncz l
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Poncz l

Jeśli poncz jest zbyt mocny, należy go rozcieńczyć gorącą wodą

Składniki:
  • białe wino, 1 l
  • arak, 0.12 l
  • cytryna, 2 szt.
  • cynamon laska, 1 szt.
  • pomarańcz, 3 szt.
  • cukier, 40 dag
  •  
Sposób przygotowania

Wino zmieszać z arakiem, dodać cukier, wycisnąć sok z cytryn i poma­rańczy, odrzucając pestki, dodać otartą z pomarańcz i cytryn skórkę, wszystko razem ostrożnie zagotować. Podawać gorący w specjalnej wazie ponczowej. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650