Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Jaja po mazursku

Jajek nigdy za wiele.

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
Składniki:
  • jajka, 4 szt.
  • masło, 1 dag
  • śmietana, 3 dag
  • ocet, 2 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Wrzucić na patelnię masło, a gdy się rozgrzeje, poprószyć odrobiną mąki, wlać trochę kwaśnej śmietany, łyżkę octu i 2 łyżki zimnej wody, dodać sól do smaku i dobrze wymieszać na ogniu. Gdy się zagotuje, wpuścić jaja po jednym ze skorupek, trzymając tuż nad patelnią. Gdy białka zaczną się ścinać, przykryć pokrywą i postawić patelnią na wolnym ogniu, aby powoli doszły. Jeżeli os za kwaśny, dodać nieco cukru. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650