Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gabi74Kucharz (635)

Kabaczki z wody

Od takie sobie urozmaicenie

Składniki:
  • kabaczek, 80 dag
  • masło, 3 dag
  • bułka tarta , 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Młode kabaczki obrać, przekrajać wzdłuż, wybrać ziarnka. Każdą połówkę podzielić na podłużne cząstki szerokości 2 cm. Ułożyć na cedzaku i razem z cedzakiem włożyć do wrzącej, osolonej wody. Przykryć, krótko gotować (około 5—10 minut). Wyjąć z cedzakiem, osaczyć, wyłożyć na półmisek, polać stopionym masłem zmieszanym ze zrumienioną tartą bułką. Można również skropić rozpuszczonym bulionem. Podawać jako dodatek do mięsa. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650