Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Szparagi z wody Szparagi z wody.jpg
Szparagi z wody
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gabi74Kucharz (635)

Szparagi z wody

Do obiadu wyśmienite

Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • bułka tarta , 2 dag
  • masło, 4 dag
  • szparaga, 1.2 kg
  •  
Sposób przygotowania

Świeże, białe, grube szparagi o jasnych główkach opłukać, oskrobać skórkę od części dolnej do wierzchołka. Związać w pęczki, włożyć do wrzącej, lekko ocukrzonej i osolonej wody, gotować do miękkości, od­cedzić, osaczyć. Ułożyć na półmisku główkami do środka, polać stopionym masłem zmieszanym ze zrumienioną tartą bułką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650