Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Jaja faszerowane po kurpiowsku

Sprawdzony przepis

  • na Wielkanoc
Składniki:
  • tłuszcz, 1 łyżecz.
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • bułka tarta , 3 dag
  • szczypiorek, 1 łyżk.
  • posiekany koper, 1 łyżk.
  • mleko 2,0 % , 4 łyżk.
  • czerstwa bułka, 3 g
  • masło, 2 dag
  • jajka, 7 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Ugotować 6 jajek, ostrym nożem przekroić w skorupkach na 2 części. Wybrać jajko, aby nie uszkodzić skorupki. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, przepuścić przez maszynkę bułkę i jajka, dodać jedno surowe jajko, masło, sól, pieprz, posiekaną zieleninę, dokładnie wymieszać. Nałożyć w skorupki, wyrównać nożem i posypać z wierzchu tartą bułką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z warzywami, zupą szczawiową lub jako zakąskę do wędliny. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650