Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kapusta cukrowa lub włoska z wody Kapusta cukrowa lub włoska z wody.jpg
Kapusta cukrowa lub włoska z wody
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gabi74Kucharz (635)

Kapusta cukrowa lub włoska z wody

Podawać do mięsa.

Składniki:
  • kapusta włoska, 80 dag
  • masło, 5 dag
  • bułka tarta , 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę obrać z wierzchnich zepsutych liści, opłukać, podzielić na 4—6 części, zalać osoloną, wrzącą wodą, przykryć. Gdy się zagotuje, odkryć na chwilę, dogotować pod przykryciem. Gdy stanie się miękka, odcedzić, osaczyć. Wyłożyć na salaterkę, polać masłem zmieszanym ze zrumienio­ną tartą bułką lub skwarkami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650