Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ziemniaki w łupinach Ziemniaki w łupinach.jpg
Ziemniaki w łupinach
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gabi74Kucharz (635)

Ziemniaki w łupinach

Podstawa

Składniki:
  • masło, 4 dag
  • sól, 1 szczypta
  • ziemniak, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki równej wielkości wyszorować szczoteczką, opłukać, zalać wrzą­cą wodą do 3/4 wysokości ziemniaków, gotować na silnym ogniu pod przykryciem 25—30 minut, odcedzić. Wyłożyć na salaterkę. Osobno podać masło i sól. Z przygotowanych w ten sposób ziemniaków przy­rządza się również sałatki, kotlety, krokiety, ciasto ziemniaczane, zapie­kanki itp. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650