Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Surówka z rzeżuchy i selerów

Kwasek cytrynowy do smaku

Składniki:
  • rzeżucha, 10 dag
  • seler, 10 dag
  • cytryna, 1 szt.
  • jabłko, 20 dag
  • olej, 4 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Selery oczyścić szczotką pod bieżącą wodą, zetrzeć na tarce o drobnych otworach, dodać kwasek cytrynowy i olej. Rzeżuchę opłukać, otrząsnąć z wody, pokrajać drobno, połączyć z selerami, dodać jabłka starte, przy­prawić do smaku solą, cukrem i o ile potrzeba kwaskiem cytrynowym. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650