Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zapiekanka suwalska Zapiekanka suwalska.jpg
Zapiekanka suwalska
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Zapiekanka suwalska

Pyszna zapiekaneczka

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • kiełbasa, 40 dag
  • śmietana, 10 dag
  • smalec, 4 dag
  • tarty ser, 10 dag
  • słonina, 10 dag
  • ziemniak, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

W rondlu ze szczelną pokrywką stopić smalec, ułożyć następnie cienką warstwę ziemniaków obranych i pokrajanych w cieniutkie plasterki, posypać solą i pieprzem; powtórzyć jeszcze raz lub dwa układanie składników. Po wyczerpaniu połowy składników dodać obrane ze skórki kiełbaski, następnie układać ponownie warstwę ziemniaków. Ostatnią warstwę zalać śmietaną. Szczelnie przykryć pokrywą i piec na niezbyt silnym ogniu około godziny 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650