Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Kawa zbożowa

Do zagotowanej kawy zbożowej można dodać 1—2 dkg zmielonej kawy ziarnisteji zaparzyć.

Składniki:
  • cykoria, 0.5 dag
  • woda, 0.5 l
  • cukier, 8 dag
  • kawa zbożowa, 4 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kawę zbożową zemleć na młynku. Do naczynia używanego wyłącznie do gotowania kawy wlać wodę, wsypać zmieloną kawę, dodać cykorię, gotować 1—2 minuty, odstawić na bok płyty, skropić zimną wodą i szczel­nie przykryć. Po paru minutach, gdy kawa ustoi się, zlać do nagrzanego imbryka lub wprost do filiżanek. Przegotowane mleko zmieszać z kawą w imbryku lub filiżankach albo podać osobno w dzbanuszkach. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650