|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewciaSzef Kuchni (850) Budyń z grzybów świeżychFormę wstawić do naczynią z wodą i gotować ok. 45 min.
Składniki:
Sposób przygotowaniaGrzyby oczyścić i opłukać. Cebulę oczyścić, opłukać, pokrajać. Oczyszczone grzyby małe w całości, duże pokrajane na części udusić na tłuszczu razem z cebulą. Formę budyniową lub rondelek wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Żółtka utrzeć białka ubić na pianę. Grzyby wymieszać z żółtkami, tartą bułką oraz śmietaną i pianą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mase włożyć do formy budyniowej i zamknąć. Budyń można podawać jako samodzielne danie z różnymi sosami i surówką z warzyw, na obiad lub kolację. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|