Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Surówka z kapusty cukrowej z ogórkiem kiszonym

Przybrać rzodkiewką

Składniki:
  • posiekany koper, 1 łyżk.
  • pomidor, 1 szt.
  • oliwa, 2 łyżk.
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • ogórek kiszony, 10 dag
  • kapusta cukrowa, 40 dag
  • sok z ogórków, 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, poszatkować, posolić. Ogórek obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Połączyć wszystkie składniki, wymieszać, przyprawić cukrem i kwasem z ogórków do smaku. Ułożyć na salaterce, przybrać talarkami pomidorów lub rzodkiewki, posypać siekanym szczypior­kiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650