Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Surówka z kapusty cukrowej z sokiem z kiszonych buraków

Ułożyć na szklanym półmisku

Składniki:
  • kapusta cukrowa, 40 dag
  • oliwa, 3 łyżk.
  • szczypiorek, 1 łyżk.
  • sok z buraków, 0.5 szkl.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • natka pietruszki, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, poszatkować, posolić. Gdy zmięknie, wymieszać z ole­jem, przyprawić do smaku posłodzonym sokiem z buraków kiszonych. Ułożyć na szklanym półmiseczku, przybrać gałązkami zielonej pietruszki, posypać siekanym szczypiorkiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650