Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Prażynka z podrobami

Będzie potrzebna tarka

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • ziemniak, 70 dag
  • tłuszcz, 1 łyżecz.
  • podroby drobiowe, 30 dag
  • sól, 1 szczypta
  • wątróbka wieprzowa , 10 dag
  • cebula, 5 dag
  • pieczarka, 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Obrać 6 dużych kartofli. Utrzeć na tarce, odcisnąć przez woreczek trochę wody. Przygotować żaroodporne naczynie. Podłożyć tłuszcz, wyłożyć lekko wyciśnięte kartofle, wrzucić podroby z kurczaka: szyjkę, nóżki, trochę wątróbki wieprzowej lub cielęcej. Poddusić cebulę z pieczarkami, wrzucić do garnka, szczelnie przykryć. Piec w nagrzanym dobrze piekarniku ponad godzinę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650