Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Brukiew po mazursku

Miękkie warzywa utłuc tłuczkiem do ziemniaków, polać wytopioną słoniną ze skwarkami, posypać posiekaną zieleniną.

Składniki:
  • brukiew, 75 dag
  • mleko, 1 szkl.
  • ziemniak, 50 dag
  • słonina, 5 dag
  • sól, 0 szczypta
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Pokrajaną w równe kostki brukiew zalać wrzącą wodą z mlekiem, dodać sól i cukier. Do wpół ugotowanej brukwi włożyć ziemniaki pokrajane w kostkę i gotować razem do miękkości. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650