Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Mięso z makaronem a la pierożki Mięso z makaronem a la pierożki.jpg
Mięso z makaronem a la pierożki
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Mięso z makaronem a la pierożki

Podawać z sałatą, surówką z cykorii, mizerią, sałatką z pomido­rów, ogórkiem kwaszonym lub konserwowym.

Składniki:
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • ziele angielskie ziarnka, 3 szt.
  • liście laurowe, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • smalec, 5 dag
  • cebula, 5 dag
  • makaron , 10 dag
  • włoszczyzna, 20 dag
  • podroby, 40 dag
  • mięso, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mięso lub podroby ugotować z włoszczyzną i przyprawami. Po przestudzeniu wyjąć z wywaru i zemleć w maszynce (wywar użyć do przygotowania innej potrawy). Cebulę pokrajać w ko­stkę, usmażyć na smalcu, dodać zmielone mięso, przyprawić pie­przem, wymieszać i zasmażyć. Makaron dwu-jajeczny ugotować i wymieszać z mięsem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650