|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewciaSzef Kuchni (850) Marchew z groszkiem z grzankamiTak samo postępujemy z fasolką szparagową i kalarepą Składniki:
Sposób przygotowaniaPokrajaną w drobną kostkę marchewkę i groszek zalać dwiema szklankami wrzącej osolonej wody, dodać cukier (kostkę bulionu) i ugotować do miękkości, częściowo bez przykrycia. Oprószyć mąką, zagotować, dodać surowe masło, posypać posiekanym koperkiem. Fasolkę szparagową lub młodą kalarepę należy rozdrobnić jak marchew. Czerstwą bułkę (z poprzedniego dnia) krajać w kromeczki grubości l cm, skropić mlekiem lub maczać w mleku, zanurzać w rozmąconym jaju, obtaczać w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Ułożyć obok warzyw na półmisku. Potrawę podawać jako samodzielne danie obiadowe lub kolacyjne. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|