Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Cielęcina duszona w warzywach mieszanych

Zamiast cielęciny może być wołowina, wieprzowina, kura lub brojler

Składniki:
  • cielęcina , 50 dag
  • smalec, 3 dag
  • sól, 1 szczypta
  • ziele angielskie ziarnka, 3 szt.
  • warzywa, 75 dag
  • ziemniak, 25 dag
  • pomidor, 30 dag
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • śmietana, 6 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mięso pokrajać na kawałki, osolić i obsmażyć na silnie rozgrza­nym smalcu. Włożyć do rondla wraz z tłuszczem i wlać tyle wody, aby pokrywała mięso, dodać sól i pozostałe przyprawy. Warzywa i ziemniaki pokrajać na równe kawałki średniej wiel­kości i wkładać do rondla z mięsem w kolejności zależnej od potrzebnego czasu gotowania. Produkty dusić pod przykryciem, co pewien czas mieszając i dolewając w razie potrzeby niewielkie ilości gorącej przegotowanej wody. Pomidory pokrajać, udusić w oddzielnym rondlu, przetrzeć i przecier wlać do rondla z mię­sem, gdy wszystkie produkty są miękkie. Potrawę wymieszać i chwilę jeszcze dusić. Posypać posiekaną nacią pietruszki i polać śmietaną. Podawać z pieczywem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650