|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: maQSzef Kuchni (1180) Cielęcina duszona w warzywach mieszanychZamiast cielęciny może być wołowina, wieprzowina, kura lub brojler Składniki:
Sposób przygotowaniaMięso pokrajać na kawałki, osolić i obsmażyć na silnie rozgrzanym smalcu. Włożyć do rondla wraz z tłuszczem i wlać tyle wody, aby pokrywała mięso, dodać sól i pozostałe przyprawy. Warzywa i ziemniaki pokrajać na równe kawałki średniej wielkości i wkładać do rondla z mięsem w kolejności zależnej od potrzebnego czasu gotowania. Produkty dusić pod przykryciem, co pewien czas mieszając i dolewając w razie potrzeby niewielkie ilości gorącej przegotowanej wody. Pomidory pokrajać, udusić w oddzielnym rondlu, przetrzeć i przecier wlać do rondla z mięsem, gdy wszystkie produkty są miękkie. Potrawę wymieszać i chwilę jeszcze dusić. Posypać posiekaną nacią pietruszki i polać śmietaną. Podawać z pieczywem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|