Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Duszonka warzywna po podlasku

Najlepiej jest namoczyć fasolę w przeddzień gotowania

Składniki:
  • fasola, 30 dag
  • ziemniak, 50 dag
  • wywar z kości, 1 l
  • boczek wędzony, 10 dag
  • cebula, 10 dag
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć w przeddzień w przegotowanej wodzie. Następnego dnia ugotować w wywarze z kości. Gdy będzie na pól miękka, dodać oczyszczoną, pokrajaną w grubą kostkę lub półkrążki marchew, całość podgotować. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, posolić. Gotować do miękkości, aż potrawa zgęstnieje, boczek i cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć i podać potrawę na talerzu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650