Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Rumsztyk Rumsztyk.jpg
Rumsztyk
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Rumsztyk

Podawać na gorąco z frytkami

Składniki:
  • rostbef, 70 dag
  • smalec, 4 dag
  • masło, 2 dag
  • mąka , 1 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Z rostbefu usunąć kości, mięso obrać z błon, pokrajać w poprzek włókien na 4 równe części i rozbić tłuczkiem na owalne plastry grubości l—1,5 cm. Tłuszcz rozgrzać na patelni. Mięso posypać solą, mielonym pieprzem i mąką. Włożyć na silnie rozgrzany smalec i usmażyć z obydwu stron do zrumienienia z zewnątrz. Pod koniec smażenia dodać masło. Nie należy smażyć zbyt długo wystarczy 3—4 min. z każdej strony, aby rumsztyki nie wyschły; wewnątrz powinny być różowawe. Podawać na gorąco z frytkami, struganym chrzanem oraz z sałatą, sałatką z pomidorów i cebuli, ogórkiem konserwowym i jarzyną z wody, np. kalafiorem, fasolką szparagową lub bruk­selką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650