Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Indyk z nadzieniem na słodko

Podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami, z kompotem lub borówkami, albo na zimno z borówkami lub żurawinami.

Składniki:
  • goździki mielone, 1 szt.
  • gałka muszkatołowa mielona, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • masło, 4 dag
  • cukier, 1 dag
  • jajka, 2 szt.
  • migdał, 5 dag
  • rodzynki, 5 dag
  • wątróbka drobiowa, 10 dag
  • mleko, 1 szkl.
  • suchary , 10 dag
  • indyk , 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Sucharki namoczyć w mleku, odcisnąć i zemleć wraz z wątróbką. Rodzynki opłukać. Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać z łupin i pokrajać w cienkie paski. Żółtka utrzeć z cukrem i masłem dodać zmielone produkty i przyprawy, utrzeć na jednolitą masę, dodać rodzynki, migdały i ubitą pianę, lekko wymieszać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650