|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: maQSzef Kuchni (1180) Zając po polskuPrzed podaniem dodać śmietanę. Podawać z ziemniakami i buraczkami lub ćwikłą.
Składniki:
Sposób przygotowaniaPrzygotować marynatę: 2 szklanki wody zagotować z pokrajaną cebulą i przyprawami, a gdy ostygnie, dodać ocet. Marynatą zalać mięso i pozostawić je w chłodnym miejscu na 2—3 dni. Mięso wyjąć z marynaty, usunąć z niego błony, naszpikować paskami słoniny, osolić i ułożyć w naczyniu do pieczenia wraz ze smalcem. Umieścić w nagrzanym piekarniku i upiec do miękkości, polewając tłuszczem i wodą. Do sosu dodać mąkę rozprowadzoną zimną wodą oraz karmel i piec przez kilka minut, polewając zająca sosem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|