Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Ziemniaki w skórce

Ziemniaków kiełkujących na wiosnę nie należy gotować w skórce.

Składniki:
  • ziemniak, 1 kg
  • masło, 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Starannie wyszorowane ziemniaki zalać wrzącą wodą do wyso­kości 3/4 ziemniaków. Gotować na silnym ogniu pod przykryciem 20—30 min, odcedzić. Osobno podać masło i sól. W ten sposób gotuje się również ziemniaki przeznaczone na sa­łatki, zapiekanki, kotlety, krokiety i ciasto ziemniaczane. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650