Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Bób w zwody Bób w zwody.jpg
Bób w zwody
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Bób w zwody

W taki sam sposób przygotowuje się młode nasiona fasoli.

Składniki:
  • masło, 5 dag
  • cebula, 5 dag
  • sól, 1 szczypta
  • bób, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Wyłuskane, młode nasiona bobu zalać taką ilością wrzącej wody, aby je tylko nakryła, i gotować do miękkości. Pod koniec goto­wania posolić, odcedzić, odsączyć. Podawać kraszone stopionym masłem lub słoniną przesmażoną razem z cebulą.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650