Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Kalafior w majonezie

Do majonezu można dodać trochę ugotowanego i przetartego szpinaku, oraz drobno siekane korniszony i marynowane grzybki

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  • jajka, 1 szt.
  • pomidor, 5 dag
  • majonez, 10 dag
  • sałata, 1 szt.
  • kalafior, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Ugotować kalafior uważając, aby się nie rozgotował i kształt, delikatnie odcedzić, ostudzić i wyłożyć na salaterkę zielone liście sałaty. Oblać majonezem i udekorować cząstka pomidora lub papryki i plasterkami jaja ugotowanego na twar Po wierzchu posypać siekaną nacią pietruszki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650