Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Sałatka z brukselki

Do sałatki można dodać rozdrobnione pomidory, paprykę st kową, kalafiory lub ziemniaki.

Składniki:
  • brukselka, 75 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • olej, 3 dag
  • sok z cytryny, 1 łyżecz.
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Brukselkę gotować bez przykrycia w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Ugotowaną, lecz jędrną brukselkę, odcedzić, oziębić, prze­łożyć do salaterki. Olej przyprawić solą, cukrem i kwasem, rozrzedzić dwiema łyżkami wody, wymieszać z brukselką, wierzchu posypać siekaną zieleniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650