Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Sałatka z czerwonej ( białej ) kapusty Sałatka z czerwonej ( białej ) kapusty.jpg
Sałatka z czerwonej ( białej ) kapusty
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Sałatka z czerwonej ( białej ) kapusty

Do sałatki można dodać rozdrobnione jabłka, kwaszone ogórki lub cebulę.

Składniki:
  • cynamon, 1 szczypta
  • olej, 3 dag
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • czerwona kapusta, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Z kapusty wyciąć głąb i grube nerwy liściowe, poszatkować cienko, posolić, pocukrzyć, skropić wodą z kwasem i ogrzewać w emaliowanym naczyniu, stale mieszając, aż kapusta zmięknie. Przełożyć do salaterki, ostudzić, olej przyprawić mielonym cy­namonem lub goździkami i wymieszać z kapustą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650