Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Cynaderki Cynaderki.jpg
Cynaderki
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6110)

Cynaderki

Podawać posypane posiekaną nacią pietruszki, z kaszą ugotowa­ną na sypko lub z ziemniakami puree i z surówką.

Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • czerwone wino, 1 szkl.
  • karmel, 3 łyżk.
  • mąka , 2 dag
  • smalec, 4 dag
  • cebula, 5 dag
  • cynaderka wieprzowa, 60 dag
  •  
Sposób przygotowania

Cynadry oczyścić z błon, przekrajać wzdłuż i wymoczyć w zim­nej wodzie, zmieniając ją kilka razy, po czym obgotować w osolonej wodzie. Po przestudzeniu cynadry pokrajać w poprzek na cienkie plasterki, włożyć do rondla, wlać tyle wody, aby je przy­kryła i zagotować. Cebulę pokrajać, zasmażyć na smalcu, włożyć do cynaderek, dodać sól i dusić do miękkości. Mąkę rozmącić z zimną wodą, połączyć z cynaderkami, zagotować, dodać karmel i wino, przyprawić pieprzem i wymieszać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6110
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650