Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Sałatka z burakami i jabłkami

Buraki obieramy po ugotowaniu

Składniki:
  • burak, 75 dag
  • jabłko, 15 dag
  • ogórek kwaszony, 10 dag
  • olej, 5 dag
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Ugotowane buraki oraz jabłka i ogórki pokrajać w kostkę lub słupki albo zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić kwaskiem. Olej przyprawić solą, pieprzem i cukrem, wymieszać z pozostałymi składnikami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650