Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Sałatka z cebuli

Posypać siekaną zieleniną.

Składniki:
  • cebula, 50 dag
  • olej, 5 dag
  • musztarda, 1 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • kwasek cytrynowy, 0.5 łyżecz.
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę poszatkować w plastry, włożyć do rondla, skropić kwa­sem i olejem, posolić i podgrzewać do zmiękczenia, nie rumieniąc, ostudzić. Z oleju, kwasu, wody, cukru i soli (pieprzu) przygo­tować zaprawę, wymieszać z cebulą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650