Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Sałatka z selerów

Przyzdabiamy kolorowami paskami papryki

Składniki:
  • seler, 60 dag
  • jabłko, 25 dag
  • sos majonezowy, 20 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sok z cytryny, 1 łyżecz.
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Selery wyszorować pod bieżącą wodą, zalać wrzącą wodą, posolić, ugotować. Miękkie, lecz nie przegotowane selery wystudzić, obrać, pokrajać w kostkę lub w słupki. Przyrządzić sos majonezowy. Obrane jabłka pokrajać jak selery, skropić kwasem i włożyć od razu do sosu, aby nie ściemniały. Wszystkie składniki wymieszać i posypać posiekaną nacią pietruszki. Sałatkę można przyrządzać z przyprawionym olejem i dodać trochę siekanych orzechów włoskich. Selery i jabłka łączyć z rozdrobnionym.! ziemniakami, jajami ugotowanymi na twardo, drobno pokrajaną cebulą, szczypiorkiem, konserwowym groszkiem oraz z papryką pokrajaną w paski. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650