Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Sałatka z ziemniaków ( fasoli) i cebuli

Posypać siekanym szczypiorkiem lub nacią pietruszki.

Składniki:
  • ziemniak, 1 kg
  • cebula, 15 dag
  • ocet, 1 łyżk.
  • musztarda, 5 dag
  • olej, 5 dag
  • szczypiorek, 1 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować pół szklanki wody, dodać ocet, przyprawić solą, cu­krem i pieprzem do smaku, gorącym płynem zalać cebulę po­krajaną w drobną kostkę. Po ostudzeniu wymieszać z musztardą roztartą z olejem, a następnie z ziemniakami pokrajanymi w dość grubą kostkę. Sałatka powinna lekko podpływać sosem. Ziemniaki można zastąpić białą fasolą. Namoczoną na noc fasolę ugotować w tej samej wodzie, posolić pod koniec gotowania, ostudzić, odsączyć, połączyć z pozostałymi składnikami surówki i z sosem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650